Skip to main content
Til toppen
Fri frakt over 1750,-

Alexander Read og familien jakter turmagi

Alexander Read har vært på tur med Brynje siden 2001. Da var han kledd i grønt og gikk med våpen i hendene. Nå er våpenet byttet ut med rosa neglelakk, prinsess-kit, tegnesaker og ekspedisjonsballerinakjole. Alexander har fortsatt til gode å avslutte en ekspedisjonstur uten at Mina har farget alle neglene hans rosa.


Siste nytt om Alexander Read:


Jakter troll og magiske turøyeblikk

Mina kaller pappa'n sin for "Daddy", og sammen jakter duoen magiske turøyeblikk i fjellet. Og troll. Det vil si, de ser etter troll, de jakter ikke på dem. Mina tar jobben som trollspotter høyst seriøst, og i ukesvis om gangen flytter de to hverdagen opp og ut i fjellet. Eller, tre er mer riktig, for vi må for all del ikke glemme dukken Laura. Der Mina går, er Laura med. I 2018 ble det 168 døgn og nærmere 800 kilometer utendørs, noe som har resultert i både dokumentarfilm og flere episoder på barne-tv.

– Mina og meg handler om hva som skjer når Mina er fjellguiden i front, og voksne meg gir meg hen, og tar meg tid til å utforske Minas magiske verden sammen med henne. For det er noe riktig så magisk som oppstår der oppe i høyfjellet mellom Mina, meg, fjellet og dukken Laura, forteller Alexander. Det som driver ham er de små, magiske turøyeblikkene.

– Men det holder ikke å «bare» gjennomføre en ekspedisjonstur. Jeg må hele tiden jobbe med meg selv for å ha mentalt og fysisk overskudd til å se Mina, leke, utforske og være sammen i turøyeblikket. Så når sekken på 50 kilo gnager inn i skuldrene og beina dirrer etter å ha gått 1200 høydemeter i sludd og frisk vind, ja da titter jeg bort på Mina og får energi jeg ikke visste jeg hadde. Da orker jeg likevel å synge Pippi Langstrømpe av full hals...mens Mina ler og vasker håret i en iskald fjellbekk.

Hverdagsturer i Nordmarka med hele familien

Selv om Mina og Alexander liker lange ekspedisjonsturer, handler ikke Mina og meg bare om de to. Mina og meg er et verdivalg Alexander og mamma Kristin har tatt sammen om å ha tid til hverandre som familie - og i den pakka er friluftslivet en viktig ingrediens. Kristin er også glad i natur og fjell, men klarer seg fint uten de lengste og tøffeste turene. I hverdagen bruker familien nærmiljøet og Nordmarka ved Maridalen i Oslo flittig. Ekspedisjonsturene er en egen pakke og hverdagsturene likeså. Vi sier ja takk til begge deler.

 

Natur, miljø og turutstyr som varer lenge

Alexander har bakgrunn fra Forsvaret og Kystjegerkommandoen som befalsmann. På turene med Mina opplever han nå naturen på helt nye, spennende måter. I 2019 ble Mina og Alexander kåret til Årets Villmarkinger for deres utømmelige kilde til inspirasjon for andre som vil på tur med barna sine. I tillegg vant duoen pris for deres bevisstgjøring rundt miljø- og klimaproblematikk, og viktigheten av å lære neste generasjon å bevare lekeplassen vår; naturen. Samfunnsansvar og sosial innovasjon har Alexander god kjennskap til som utdannet Kaospilot og prosjektleder. Han har også en MSC i Organisational Change and Development fra Universitetet i Manchester. Alexander brenner for hvordan vi kan finne gode løsninger som ikke bare er bra for lommeboken til bedrifter, men også for miljøet og samfunnet.

– En viktig grunn til at jeg valgte å samarbeide med Brynje, er at de står for kvalitet og er opptatt av sitt eget fotavtrykk, sier Alexander. 

 

Vil dele turmagi

Alexander ønsker å dele reinspikka turglede og magi med alle som vil se og lytte. – Mina og meg forteller ekte historier fra fjellet om troll, turmagi og alt det andre fine som skjer når fjellguiden i front er en liten jente på 3-4 år. Jeg filmer alle ekspedisjonsturene våre og håper at vi de neste par årene kan gi folk en real dose turmagi gjennom tv-serier og andre filmprosjekter. Jeg unner alle voksne å finne tid i livene sine til å bli med inn i barnas magiske verden. Har du først gått over dørstokken og inn i dette magiske riket, så kan du ikke få nok. Så målet mitt - utover å samle magiske turøyeblikk med Mina og resten av familien - er å få så mange som mulig til å tro på troll og turmagi. For du tror på troll, gjør du ikke?!

Brynje er stolt samarbeidspartner for Mina og meg og gleder oss til å følge dem videre på ferden.

 

Noen av Read-familiens Brynjefavoritter:

Expedition Jacket 2.0 M's 

Kraftig skalljakke for menn, beregnet for høyfjell og ekspedisjoner i kalde og kjølige omgivelser med skiftende vær.

10951272
Fra:
Super Thermo Zip Polo Shirt w/ panels

10201205
Fra:
Nyhet
Polar Jacket w/ windstopper

Meget varm, to-lags jakke som passer for mange ulike friluftsaktiviteter. Et godt valg for alle som ikke tåler ull.

10601507
Fra:
Arctic Zip Polo Shirt

10401220
Fra:
Arctic Zip Polo W's

10401221
Fra:
Arctic Longs

10400400
Fra:
Arctic Children Shirt/Longs

10403408
Fra:
Arctic Hat

Vår bestselger på luefronten! Arctic Hat er en varm, to-lags lue i netting og merinoull.

10406000
Fra:


Lenker:

Nyhetsbrev

* påkrevd
Lenker
Language
Min side