Skip to main content
Til toppen
Fri frakt over 1750,-
Natur og samfunnsansvar
Natur og samfunnsansvar Samfunnsansvar, natur- og miljøhensyn ligger til grunn for hele Brynjes virksomhet og styrer alle beslutninger vi tar i det daglige.

Natur og samfunnsansvar

Samfunnsansvar, natur- og miljøhensyn ligger til grunn for hele Brynjes virksomhet. Det sitter i ryggraden hos våre ansatte og styrer alle de små og store beslutninger vi tar i det daglige - i møte med leverandører, kunder og samarbeidspartnere.

Brynje of Norway er en norsk familiebedrift fra Larvik. Vi leverer bekledning som holder deg tørr, varm og sterk når du ferdes ute i vær og vind. Mennesket er en del av naturen, og vi trenger de ressursene som naturen gir oss. Derfor er det vårt ansvar å ta vare på naturen for fremtidige generasjoner. Vi jobber målrettet for å sikre at vi alltid ligger på topp som en av de aller mest miljøvennlige turtøyprodusentene i Norge. Dette er vi stolte av.

 

Siden 1887 har Brynje laget klær med fokus på kvalitet, funksjonalitet og varighet. Vi lager produkter med høy kvalitet for at de skal vare lengst mulig. I motsetning til andre som stadig skifter ut kolleksjoner og legger til rette for at folk skal kjøpe nytt, lager Brynje modeller som skal leve i år etter år. Fargene våre er tidløse og inspirert av naturen.

"Alle klær har et høyt miljø- og klimafotavtrykk. Det viktigste en kan gjøre for å bevare natur og miljø er å ta godt vare på klærne en har og forsøke å redusere forbruket av nye klær" - skriver Framtiden i våre hender.

Altså - jo lengre du bruker klærne dine, jo bedre er det både for lommeboka og naturen.

Brynje samarbeider kun med ledende produsenter og leverandører som har en klar, uttalt miljøprofil. Våre råvarer kommer fra verdens-ledende Schoeller Textiles i Sveits, Schoeller Spinning Group i Østerrike og Sudwollegroup i Tysland. Vi bruker også Polartec og glidelåser fra YKK. Ingen av våre skallklær inneholder miljøskadelige PFOA eller PFOS-kjemikalier.

Garnet vi bruker har tekstilbransjens øverste miljøsertifisering Bluesign, og er på den uavhengige organisasjonen Oeko-Tex’ liste over godkjente produkter.

Prosessen bak hvert Brynje-plagg skal være mest mulig bærekraftig. I takt med tiden har Brynje utviklet seg og gjort endringer i produktsammensetningen. I dag leverer vi produkter med ulike sammensetninger av merinoull, polyamid og polypropylen. De forskjellige kombinasjonene gir produktene unike egenskaper, høy kvalitet og svært lang holdbarhet. Alle våre ullprodukter inneholder en viss mengde polyamid som forbedrer plaggenes tekniske egenskaper ved bruk, samtidig som det øker slitestyrke og levetid.

Polypropylene er et syntetisk fiber som har unike egenskaper når det benyttes i sportsbekledning. Fiberet har flere miljøfordeler med tanke på klima, beslag av jordbruksarealer og kjemikalieforbruk. Polypropylen-fiber øker klesplaggenes slitestyrke, hvilket betyr lang levetid og redusert behov for å kjøpe ny bekledning hver sesong. Framtiden i våre hender sier at "naturfiber med en mindre andel syntetiske materialer kan være miljøvennlig helhetlig sett med hensyn til levetid på klærne". Mange kunder som bruker f.eks. Super Thermo netting forteller oss at de har brukt plaggene sine i 10-15 år. Polypropylene kan resirkuleres mange ganger.

Det er mye debatt rundt produktsammensetning og mange hensyn å ta. Brynje har valgt en klar strategi: Vi skal ikke bli størst mulig. I stedet ønsker vi å opptre bærekraftig i samarbeid med bevisste kunder. Derfor lager vi produkter med høy kvalitet for at de skal vare så lenge som mulig. Hvis du sliter ut tre ulltrøyer mot en, blir den totale miljøbelastningen mye større. Det viktigste du kan gjøre for naturen, er å ta vare på klærne dine og bruke dem lengst mulig.

Brynje benytter bare ull av høy kvalitet og mener at menneskelige behov ikke skal gå ut over dyrenes velferd. Vi garanterer at vi aldri bruker ull fra sauer som er utsatt for mulesing eller noen annen form for mishandling. Det er en absolutt selvfølge at dyrene vi henter ressurser fra behandles med respekt.

Brynje er sertifisert Miljøfyrtårn-bedrift (PDF) og jobber kontinuerlig med å forbedre sine miljøprestasjoner innen områdene arbeidsmiljø, avfallshåndtering, energibruk, innkjøp og transport. Det er viktig for oss å bidra til FNs bærekraftsmål. Brynje jobber målrettet i det daglige for å bli enda mer natur- og miljøvennlige. Lokalt i Larvik har vi for eksempel erstattet oljefyr med varmepumper. Vi har skiftet ut gammel belysning med LED-lys og lagt til rette for elbillading. Vi kildesorterer i alle rom og leter stadig etter nye ting vi kan forbedre. Brynje var en av de aller første klesprodusentene i Norge som ble med i returordningen Grønt Punkt.

Brynje har hovedkontor i Larvik og det er her vi utvikler produkter, utfører reparasjoner og tilpasser plagg til kunder som trenger det. I systua bedriver vi også litt småskalaproduksjon og lager noen hundre plagg i året. Resten av produksjonen skjer i Polen, og vi har samarbeidet nært med de samme fabrikkene i over 20 år. Skallbekledningen vår produseres hos Tekosom i Gdansk og ullproduktene hos Elastic i Lodz. Det er ca.112 mil fra Oslo til Gdansk, noe som tilsvarer strekningen Oslo - Bodø. For å spare miljøet benytter vi digitale møteplasser i størst mulig grad for å kommunisere med våre samarbeidspartnere. Tett og hyppig dialog er viktig for å sikre at produksjonen foregår på en god og forsvarlig måte, og at ansatte har det bra. Samtlige fabrikker er ISO 9001-sertifisert.

Framtiden i våre hender har laget en liste over merkevarer som er åpne om hvor de produserer sine varer. Under "friluftsliv og sport" finner du Brynje of Norway.

Brynje ivaretar menneskerettighetene og bedriver ikke sosial dumping når det gjelder arbeidskraft. Vi er imot alle former for diskriminering og trakassering og ivaretar våre ansatte så godt som overhodet mulig. Høy kvalitet og omtanke for mennesker, natur og miljø er årsaken til at våre produkter ikke er blant de rimeligste på markedet.

Vårt mål er ikke å bli størst mulig. I stedet ønsker vi å bidra til å bevare natur og miljø sammen med bevisste kunder. Vår drømmekunde verdsetter kvalitet som varer og bruker klærne sine lengst mulig.

I Norge kjøper folk ca. 70 000 tonn nye klær hvert år og kaster tonnevis med klær som aldri har vært i bruk. Hvert nye plagg tilsvarer klimagassutslipp på mellom 1 og 17 kg med karbondioksid (framtiden.no). Vi hjelper deg gjerne å reparere, men klarer du å fikse småtteri selv sparer du både miljø og lommebok. Ta godt vare på klærne; vask dem riktig og kun når det virkelig trengs. Forleng gjerne livet til den gamle, tynnslitte ulltrøya ved å bruke netting under.

Vi setter stor pris på tilbakemeldinger som gjør oss enda bedre. Takk for at du velger Brynje! Vi tar det som en tillitserklæring og lover å gjøre vårt beste for å ivareta natur og miljø i samarbeid med deg.

Natur og samfunnsansvar

Samfunnsansvar, natur- og miljøhensyn ligger til grunn for hele Brynjes virksomhet. Det sitter i ryggraden hos våre ansatte og styrer alle de små og store beslutninger vi tar i det daglige - i møte med leverandører, kunder og samarbeidspartnere.

Brynje of Norway er en norsk familiebedrift fra Larvik. Vi leverer bekledning som holder deg tørr, varm og sterk når du ferdes ute i vær og vind. Mennesket er en del av naturen, og vi trenger de ressursene som naturen gir oss. Derfor er det vårt ansvar å ta vare på naturen for fremtidige generasjoner. Vi jobber målrettet for å sikre at vi alltid ligger på topp som en av de aller mest miljøvennlige turtøyprodusentene i Norge. Dette er vi stolte av.

 

Lenker
Language
Min side