Dette er en veiledende huskeliste for lengre turer med ski og pulk, for eksempel på Svalbard, Hardangervidda og Finnmarksvidda. Du må selv vurdere hva og hvor mye du trenger avhengig av turmål, temperatur og værforhold. Ansvarlig for pakkelisten er Thomas Lone, norges yngste på Seven Summits.
Kjenner du kroppen din godt? Vet du hvilke plagg som fungerer best for deg på kalde turer? Alle er forskjellige, men på mange måter er vi mennesker også ganske like. Uansett hvor på kloden du befinner deg er det de samme prinsippene som gjelder for å holde varmen.
Frysing utgjør en sikkerhetsrisiko, både for seg selv og andre. Før langtur bør du lytte til erfarne folk, og også teste ut ting selv. Vurder temperatur- og værforhold: Er turen kald og tørr, eller er det fare for vått mildvær? Her er tips til bekledning - du må selv vurdere hvilke plagg og hvor mye du trenger.
Hode, hals og hender
Overkropp
Nedentil
Les også: Tips om å kle seg for ikke å fryse
Pakk slik at pulken blir mest mulig stabil; tunge ting i bånn, lette ting i front.
Grunnleggende
Navigasjon
Annet
Mat og drikke
Kjøkkenutstyr
Snakk med lege og erfarne guider om turen. Hva kan skje og hvilke legemidler vil være nødvendige?
Ansvarlig for pakkelisten er Thomas Lone, norges yngste på The Seven Summits. Andre viktige bidragsytere til listen er:
Vi håper listen vil inspirere mange til å teste ut kalde turer med pulk. Har du innspill som kan gjøre pakkelisten bedre, hører vi gjerne fra deg!
Brynje er en liten, norsk familiebedrift fra Larvik. Våre klær har høy kvalitet og benyttes høyt og lavt i hele verden av bl.a. forsvaret, ekspedisjonsfolk og folk i tøffe yrker. Når Brynjes plagg presterer på klodens mest ugjestmilde steder, så vil de garantert fungere for deg også.
Brynjes mål er ikke å bli størst mulig. Vi lager produkter med høy kvalitet for at de skal vare lengst mulig. Jo lengre du bruker klærne dine, jo bedre er det for lommeboka, naturen og miljøet. Mer om Brynje, natur og bærekraft
Se også:
Da Tenzing Norgay og Sir Edmund Hillary kom først til topps på Mt. Everest i 1953, var det med Brynje innerst mot huden. Les historien om helsetrøya her