Skip to main content
Til toppen

Karina Lie - treningsjente med stort hjerte

I 2021 bestemte Karina Lie seg for å ta et års permisjon fra jobben i forsvaret for å hjelpe storebror Arnt Martin som sliter med rusproblemer. – Folk sier til meg at jeg er så «snill» som setter livet mitt på vent for dette prosjektet. Men det er feil. Livet mitt er ikke på vent. Livet mitt leves her og nå, det. Med pause fra jobb ja, men med opplevelser, følelser og tanker jeg aldri ville vært foruten, sier Karina.


Prosjekt Livsgnist: Trening, tur og gårdsarbeid

Sommeren 2021 flyttet Karina hjem til jenterommet på Hvittingfoss. Her gikk hun og broren Arnt Martin i gang med "Prosjekt Livsgnist".

Slik beskriver Karina prosjektet på Instagram:

"Her er min storebror Arnt Martin. Arnten er rusmisbruker og har vært det i 28 år. Han har en variert rushistorikk, med flere innleggelser bak seg. Men! For å fokusere på her og nå, så går det relativt greit med Arnt for tida. Han bor i egen leilighet, og holder seg unna de tyngste stoffene.

Til tross for Arntens bakgrunn, så har han alltid likt trening. Han er egentlig en spreking! Og selv om det er 10 år mellom oss, så har han og meg alltid vært gode venner og vi liker å finne på ting ilag. Nå har vi bestemt oss for å starte Prosjekt Livsgnist. Fra sommeren av så tar jeg meg en pause fra vanlig jobb. Jeg flytter hjem til bygda for å trene sammen med Arnt Martin. Vi har laga oss noen planer som innebærer turer, trening og jobbing på gård. Sammen skal vi forberede oss til et felles mål i 2022: Sykle Norge på langs.

Bare for å ha det sagt; jeg er ikke no faglært person på avrusning. Hvorvidt Arnten blir 100 % rusfri er utenfor min kontroll. Men Prosjekt Livsgnist er like viktig for meg som for Arnt. Som jeg sier til storebror; jeg kommer til å sykle Norge på langs uansett jeg, det er ditt valg om du blir med eller ikke. Jeg opplever at Arnt Martin er motivert for det vi har foran oss. Jeg håper og tror det kan bli bra."

Trening, ultraløp og ekstremkonkurranser

Karina elsker å løpe og har de siste årene utviklet en spesiell interesse for ultraløp og ekstremkonkurranser. Hun har bl.a gjennomført:

 

Karinas favoritt-plagg

Expedition Jacket 2.0 W's

Kraftig skalljakke for damer, beregnet for høyfjell og ekspedisjoner i kalde og kjølige omgivelser med skiftende vær.

10951271
Fra:
Nyhet
Adventure Softshell Pants W's

Adventure Softshell pant er en robust og slitesterk tur- og friluftsbukse som kan brukes året rundt både i fjell, skog og mark.

10900451
Fra:
Classic Longs

10300400
Fra:
Super Thermo Shirt w/ panels

10200305
Fra:

Brynje heier på Karina, Arnt Martin og Prosjekt Livsgnist. Vi er stolte over å ha flotte Karina Lie som vår ambassadør!

 

Mer om Karina Lie

 


Se også:

Min side
Language