Skip to main content
To top
Free delivery over 1750 NOK

Linn Therese Helgesen (15) er Norges yngste som har besteget 377 fjelltopper i Norge over 2000 meter

8. august 2020 besteg Linn Therese Helgesen Visbreatinden (2234 m) ved Leirvassbu i Jotunheimen. Med dette har hun tatt en historisk rekord som skal bli vanskelig å slå.

Pakkelister: Fottur, topptur, telttur, pulktur mm.

Slik kler du deg for ikke å fryse

Linn Therese har ikke bare gjort det. Hun har gjort det skikkelig.

Det er mange her til lands som jakter norske fjelltopper over 2000 meter, og de fleste har nok 30 meter som primærfaktor. Det betyr at det må være minst 30 meter ned til skaret mellom to fjelltopper for at de skal kunne regnes som to selvstendige topper. Med 30 meter som grense, må du bestige 229 fjelltopper i Norge. Linn Therese Helgesen syns dette ble litt for enkelt, så hun valgte 10 meter som grense. Dermed måtte hun opp på hele 377 topper! Fra før er Sondre Kvambekk den yngste i riket som har gjort dette; han var 19 år da han fullførte sitt prosjekt.

 

Å bestige alle norges topper over 2000 meter er en stor bragd

Linn Thereses bragd er ikke bare fysisk og mentalt utfordrende. Å gjennomføre et slikt prosjekt krever stor besluttsomhet og utholdenhet hos ei ung jente. Les Linn Therese Helgesen sine turrapporter på peakbook.org

Topptur-teamet til Linn Therese har bestått av Morten Helgesen (far), Julia Helgesen (mor), gode venninner og aktive topptursamlere i «Peakbook-miljøet». Linn Thereses foreldre har gitt ut flere bøker, blant annet selveste "Fjell-bibelen": Norges fjelltopper over 2000 meter.

 

Linn Therese Helgesen (15) er Norges yngste som har besteget 337 fjell i Norge over 2000 meter

Linn Therese Helgesens historiske bragd inngår i Brynjes historie

Brynje of Norway er stolte over å ha vært med Linn Therese på ferden. Hennes rekord inngår derfor i Brynjes utrolige historie, som en av mange store, historiske ekspedisjoner vi har vært med på.

Linn Therese Helgesen (15) feirer etter å ha blitt Norges yngste som har besteget 337 fjell i Norge over 2000 meter
Links
Language
My account