To top

Eirik Schøning - en klatreglad humørspreder fra nord


Eirik er en klatreglad humørspreder fra nord som sjelden sier nei takk til en tur. Etter en oppvekst preget av mye turliv har han i senere tid skaffet seg en bachelorgrad i friluftsliv, slik at han kan spre turglede videre til andre.

Eirik har klatret flere topper i inn- og utland, og var senest i 2019 en del av et ekspedisjonsteam som prøvde seg på en ubesteget topp i Himalaya. Likevel er ikke alle turer nødvendigvis klatring, og som backpacker har han allerede rukket å besøke alle verdens syv kontinenter.

Via friluftslivet fikk Eirik ferten av fotografi, og har i senere tid kombinert mye av turlivet med jakten på gode bilder. Han blir ofte sett rullende på bakken i jakten på den perfekte vinkelen, mens bilder blir tatt i høyt tempo.

Om sommeren jobber Eirik på eventyrøya Naustholmen i Steigen, hvor han guider fjell og kajakk. Øya eies av Randi Skaug, og sammen er de stadig ute på eventyr.

 

Eiriks favorittplagg:

Som ambassadør for Brynje anbefaler han Arctic Zip Polo Combatshirt for kaldere dager i fjellet, hvor det er vanskelig å bestemme seg for hva en skal ha på i aktivitet. Denne kan gjerne kombineres med Classic T-shirt for en behagelig og varm natt i soveposen. Eirik drar aldri på tur uten Brynje Super Thermo netting over- og underdel:

Vi i Brynje syns det er stor stas å ha Eirik som ambassadør og gleder oss til å følge ham videre på ferden.

 

Mer om Eirik Schøning:

 

Se også: