Til toppen

Even L. Sverdrup - Ekspedisjonsmann og eventyrer


Even Leivestad Sverdrup jakter mestring og frihetsfølelse på allsidige eventyr. Han har krysset Alaskas villmark, utforsket vulkansk landskap over Island i egenrigget ekspedisjonsbil og gått Hardangervidda på langs, for å nevne noe. Nå sikter han mot Nordpolen sammen med turkompisen Thomas Lone.

Even har alltid levd et aktivt liv. Barndommen var fylt med et variert friluftsliv, og ungdomsårene ble viet til idretten. Han satset i mange år som terrengsyklist, og konkurrerte lenge i norgestoppen. Da den unge mannen var 20 år måtte idretten vike for den stadig økende interessen for friluftsliv. Turene ble gradvis hardere og lengre. Da han giftet seg var det helt naturlig at bryllupsreisen skulle bli en hard ekspedisjon – Alaska på tvers.

Med 52 kilo på ryggen la han ut på en meget krevende ekspedisjon sammen med kona, Kristina Leivestad Sverdrup. De gikk og padlet 1800 kilometer gjennom tundra, fjell, svære elver og nærmest ufremkommelig krattskog. De møtte 16 bjørn, skogbranner og holdt på å drukne i en isdekt elv. Etter 57 dager i øde villmark, ble de tidenes første til å krysse Alaska fra Kaktovik i nordøst til Unalakleet i sørvest. 


Sikter mot nordpolen

Etter Alaska ble Even hektet på lange, harde ekspedisjoner. Nå planlegger Even en ekstrem ekspedisjon til Nordpolen sammen med Thomas Lone - norges yngste på Seven Summits. Gutta skal gå over polhavet med pulk og ski – og aller helst starte turen fra land.

De to eventyrerne vier mye tid sammen, og pusher hverandre på stadig nye eventyr - alt fra lange skiturer, fjellturer, klatring, isklatring, padling, kiting og rafting, for å nevne noe. Vi gleder oss til mye morro fremover gjennom samarbeidet med radarparet Even og Thomas!


Evens favorittplagg

Her er noen av Brynje-plaggene Even liker aller best:

Hiking pant M's

Vår all around Hiking Bukse har god slitestyrke og er vannavstøtende, temperaturregulerende og puster godt
10900400

Even og Thomas på eventyr: