Skip to main content
Til toppen

Frode Lein konkurrerer på klodens mest ugjestmilde steder

Dette er Frode Lein

Frode Lein er en av Norges råeste ultraløpere. Han har topplassering i noen av verdens mest ekstreme etappeløp, både de som er rangert som klodens varmeste og kaldeste, samt høyt oppe i ekstreme fjellkjeder. Frode har utfordret de tøffeste utøvere over høye fjell, gjennom farlige ørkener, jungel, savanne og i Antarktis.

Konkurransene går ofte med ryggsekk og full oppakning over flere hundre kilometer i noen av verdens mest ekstreme forhold. Frode har løpt gjennom ørkenområder i over 60 plussgrader, polare strøk i 50 minus og høyere enn 6.000 meter over havet.

2012: Utrent tungvekter på 97 kg
Blodslitet som Frode jevnlig utsetter kroppen sin for, står i skarp kontrast til det livet han levde i 2012. Da var han 46 år, veide 97 kilo og trente sjelden. Som leder i et børsnotert selskap var det mest reising, gode middager og "litt til". Så la Frode om livsstilen fullstendig og siden har han uten avvik trent målrettet og systematisk.

Frode har utdannelse innen risikohåndtering, ledelse og coaching fra høyskole, samt Pose Method® Certified Technique Specialist hos den olympiske coach Dr. Nicholas S. Romanov. Han har også lang erfaring som trener innen flere idretter og jobber til daglig hos World Running Academy i Italia som tilbyr coaching og trening for enkeltpersoner og grupper.

Spinnville eventyr

 • Kulde: Med full oppakning, pulk og telt ble Frode nummer tre i Yukon Arctic Ultra som omtales som verdens kaldeste og tøffeste ultra med 483 kilometer. Med kuldegrader ned til -54 ble 2018 historiens kaldeste versjon av det 15 år gamle løpet. – Overlatt til oss selv i villmarken, var det kjennskap til arktiske forhold og godt utstyr som bestemte utfallet, sier Frode.

  I 2020 gjennomførte han Iditarod Trail Invitational med joggesko og Brynje

  I 2016 var Frode blant de fire første i historien som fullførte konkurransen “The last Desert” med 250 kilometer mot Sydpolen. Med ski på bena og iført Super Thermo undertøy har Frode i tynn racingdress fullført Arctic Circle Race over isen på Grønland som omtales som «The World`s toughest skiing race».
   
 • Varme: Den Iranske ørken Dasht-e Loot med Gandom Beryan er det varmeste området på jord og Atacama-ørken i Chile er det tørreste. Med full oppakning og temperaturer opp mot seksti varmegrader er vekt på sekken og beskyttelse mot sola svært viktig. 
   
 • Høyde: Opp Sairecabur med 6.048 moh og topplassering i konkurranser over fjell som Manaslu i Himalaya og fjellkjedene Borohoro, Andes, Atlas og Alpene.
   

Frode anbefaler disse Brynje-plaggene:

Polar Expedition Jacket

10601507
Super Thermo Shirt

10200300
Fra:
Classic Zip Polo

10301200
Fra:
Min side
Language